Profesorul Constantin Pavel

Scris de Mihai Pavel

 

Profesorul Constantin Pavel și-a dedicat întreaga viață activității didactice, de-a lungul a celor peste 50 ani în care a fost dascălul mai multor generații de ingineri proiectanți.

Profesorul Pavel a parcurs toate treptele unei vieți împlinite profesional și personal, bucurându-se din plin de rezultatele muncii și existenței sale.

În toate etapele activității profesionale, de la preparator la profesor emerit, decan pentru cea mai îndelungată perioadă din istoria Facultății de Construcții Civile, Industriale și Agricole, conducător de doctorat, verificator și expert tehnic, mentor al inginerilor proiectanți, ctitor al construcțiilor sigure sau sprijinitor al elaboratorilor de norme în construcții, profesorul Pavel a dovedit o înaltă calitate profesională și etică și un simț specific ingineresc, inconfundabil.

În seara zilei de 24 Iunie 2020, profesorul Pavel ne-a părăsit pentru totdeauna, lâsând în urma sa un gol greu de umplut în ingineria civilă, dar și multă bogăție în experiența și amintirea celor care l-au cunoscut și apreciat.

Drum bun, domnule profesor!