Educational

Verificarea deplasărilor laterale ale structurii

Primul pas în proiectarea structurii constă în verificarea iterativă a deplasărilor orizontale ale structurii. În cazul structurilor în cadre de beton armat, această verificare dictează, de regulă, dimensiunile grinzilor şi stâlpilor. În calculul elastic, verificarea delasărilor se referă strict la rigiditatea structurilor la acțiuni orizontale care este dependendă de geometria secțiunilor transversale ale grinzilor și stâlpilor. În acest fel se definitivează dimensiunile elementelor structurale și se poate apoi continua cu verificările de rezistență fără să fie necesară reluarea calculului structural.

Q8 - Grinzi de beton armat

Publicat la 24.03.2013
Care dintre cele trei soluții de armare este mai potrivită pentru grinda din figură? Grinda este încărcată gravitațional uniform distribuit în direcție orizontală. Justificați răspunsul!

Q9 - Grinzi de beton armat

Publicat la 24.03.2013
Care solutie de armare este mai potrivita pentru grinda din figură? Grinda este încărcată gravitațional uniform distribuit în direcție orizontală. Justificați răspunsul!

Calculul nodurilor

Nodurile structurilor în cadre se calculează la valorile de proiectare ale forțelor tăietoare care corespund mobilizării mecanismului de plastificare. Aceste forțe reprezintă practic valorile maxime care se pot mobiliza indiferent de intensitatea cutremurului. Valoarea de proiectare a forţei tăietoare în nod se obține din echilibrul nodului la formarea mecanismului de plastificare,