Despre noi

Encipedia.org este o platformă online deschisă de informare și interacțiune în ingineria civilă.

Encipedia.org este  fondată și administrată de Mihai Pavel și Viorel Popa, ingineri constructori absolvenți ai Universității Tehnice de Construcții București. 

Encipedia.org reprezintă un spațiu virtual de interacțiune profesională, distribuire și colectare de informații tehnice, sprijin mutual în probleme profesionale. Platforma se adresează cu precădere inginerilor și studenților din domeniul ingineriei civile dar și publicului larg în subiecte de interes privind siguranța și durabilitatea construcțiilor.

Inovarea, acumularea experienței profesionale, creșterea exigenței documentelor normative de execuție și proiectare contribuie la creșterea siguranței și durabilității mediului construit numai dacă sunt însoțite de o informare corectă și completă a profesioniștilor din domeniu. Implementarea tehnicilor noi de proiectare și execuție în practică trebuie să reprezinte o componentă esențială a politicilor privind asigurarea calității în construcții. Simultan, este necesară colectarea de informații din mediile profesionale privind aplicabilitatea soluțiilor inovative sau a documentelor normative.

Encipedia.org este deschisă tuturor celor care doresc să publice informații pertinente în subiectele de interes. Articolele sunt supuse unui proces de recenzie înaintea publicării pentru a se stabili oportunitatea subiectului și calitatea informațiilor prezentate.

Encipedia.org înglobează un forum cu acces liber pentru dezbaterea tehnică a subiectelor prezentate precum și a altor subiecte de interes.

Creșterea calității mediului construit, în ceea ce privește siguranța și durabilitatea, trebuie să reprezinte un deziderat al comunității inginerilor civiliști.

În acest scop, încurajăm contribuția cu articole la platforma Encipedia.org a oricărui utilizator. Pentru a deveni contribuitor, vă rugăm să ne adresați o cerere la adresa [email protected]. Deasemnea, pe aceeași adresă puteți să ne semnalați orice problemă legată de funcționalitatea sau conținutul site-ului. Vă așteptăm!